Metropolis CET a la Jornada Ciutat

Posted on 18. Feb, 2016 by in Centre Especial de Treball

Metropolis Centre Especial de Treball va a assistir ahir a la jornada de ciutat sobre l’economia solidària i de les cures.

Metropolis Centre especial de treball té com a objectiu principal aconseguir una veritable inserció laboral dels seus treballadors discapacitats i que aquesta inserció laboral es produeixi amb les màximes garanties de qualitat.

En aquesta jornada, organitzada pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona i que Metropolis Centre Especial de Treball va estar present, es van presentar dos informes que posen de manifest les dades i la realitat de l’economia social a la ciutat de Barcelona.

Jordi Via, comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, en la seva presentació de l’acte, va defensar “l’impuls d’una economia productiva en el marc de la sostenibilitat”.

Primerament es va presentar l’informe “L’economia social i solidària a Barcelona”, on es fa una “una radiografia de tots els sectors d’aquest àmbit socioeconòmic, així com de la seva articulació territorial pels barris i districtes de la ciutat”.

Iván Miró, un dels seus autors, va destacar el paper que els Centres Especials de Treball tenen, posant l’accent en “la integració de persones en risc d’exclusió social”, així com “el valor afegit que tenen per la complexitat de la tasca que realitzen”.

L’Anna Fernández, coautora de l’estudi, va voler subratllar els números del sector: “L’economia social genera a Barcelona un 8% d’ocupació i un 7% del PIB de la ciutat, unes xifres que hem de tenir molt en compte”.

A Metropolis Centre Especial de Treball compartim aquesta visió: l’economia responsable i social genera ocupació i, el que és més important, la genera dintre dels col.lectius que tenen més dificultats d’accès al mercat laboral. Cada punt percentual d’increment en les taxes d’ocupació en el sector de la discapacitat val el seu pes en or.

En la segona part de l’acte, es va presentar l’informe Polítiques municipals, acció comunitària i economia de les cures”, per la Sandra Ezquerra. L’autora destacava la importància de l’economia social com “l’economia pel benestar de les persones”.

Metropolis Centre Especial de Treball ha aprofitat aquesta jornada per estar en continu aprenentatge i donar un valor afegit als nostres treballadors, així com per fer una posada en comú de criteris i objectius amb tots els agents del sector.

Compartir:

: , , , , , , ,