Les mesures alternatives a la llei LISMI

Posted on 31. Jul, 2015 by in Centre Especial de Treball

Amb l’entrada en vigor de la Llei Lismi l’any 1982, es va obligar a les empreses amb més de 50 treballadors que tinguessin un 2% de les places reservades a persones amb discapacitat. Tot i l’aplicació d’aquesta llei, es van elaborar unes mesures alternatives per facilitar a les empreses la seva contribució a la inserció laboral.

L’aprovació de les mesures alternatives va néixer amb l’objectiu d’incrementar la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat, segons les últimes dades de l’INE la taxa d’atur d’aquest col·lectiu era del 36,6%. Amb el compliment de la Llei LISMI o de les mesures alternatives proposades, les empreses poden desenvolupar la seva Responsabilitat Social. Encara que inicialment es pugui establir una mesura alternativa per al compliment de la llei, es tracta d’una via cap a la incorporació en plantilla del treballador.

Quines són les mesures alternatives?

  • Contracte mercantil o civil amb Centre Especial de treball com a proveïdor de l’empresa ja sigui de matèries primeres, treballs auxiliars o béns d’equip,, entre d’altres.
  • La realització de donacions i accions de patrocini destinades a la creació de treball.
  • La constitució d’un enclavament laboral, mitjançant un contracte amb un Centre Especial de Treball

A Metropolis Centre Especial de Treball  facilitem la incorporació de les persones amb discapacitat al món laboral, ja sigui mitjançant un contracte a través del nostre CET o d’Enclavaments laborals.

 

Compartir:

: , , , , , , , , , ,