Els Centres Especials de Treball reivindiquen el seu rol social i empresarial en la propera jornada del 19 de maig organitzada per la FECETC a l’Auditori de l’Hospital Sant Pau

Posted on 14. May, 2015 by in Centre Especial de Treball, Corporatiu

A Catalunya hi ha 212 Centres Especials de Treball (CET), empreses amb una clara vocació de servei social, ja que compten amb unes plantilles formades almenys en un 70% per persones amb discapacitat. Aquesta singularitat els permet gaudir d’alguns ajuts salarials i bonificacions en les cotitzacions socials, si bé finalment els seus productes i serveis competeixen amb les mateixes regles de qualitat i preu que qualsevol altra firma. Els CET no només han resistit la crisi i les retallades, sinó que molts d’ells han sabut créixer, buscant noves oportunitats al mercat, i precisament d’això versarà la jornada que el dimarts 19 de maig organitza, a l’Hospital de Sant Pau, la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), sota el títol “Pràctiques innovadores, una visió transformadora de la societat”.

Un dels casos d’èxit que s’exposarà a la jornada és l’acord al qual ha arribat el METROPOLIS CET amb l’empresa Arcasa-Apetito. METROPOLIS CET ha constituït una joint venture amb una companyia alemanya per importar uns plats cuinats que es congelen en origen i es transporten congelats. Es tracta d’un producte pensat per a menjadors socials, escoles, etc., on ja només fa falta un forn per regenerar l’aliment i servir-lo, i és en aquesta part de la cadena on intervindran els empleats de METROPOLIS CET. “El menjar és excel·lent, ja que els productes no porten ni conservants, ni additius, i una vegada regenerats tenen la mateixa qualitat de la cuina feta al moment”, explica Josep Roset, Conseller Delegat del Grup METROPOLIS.

METROPOLIS fou fundat l’any 2000 i a dia d’avui està especialitzat en serveis de seguretat, neteja, logística i serveis generals per a empreses. Les diverses empreses que formen part del Grup sumen més de 900 empleats; però la joia de la corona és METROPOLIS CET, on treballen 385 persones que tenen alguna discapacitat. Recentment ha rebut el premi de l’Ajuntament de Barcelona “a l’empresa innovadora en mesures de temps i conciliació”, en la categoria de més de 50 treballadors.

Augmenta l’ocupació i el volum de negoci

En conjunt, els 212 CET catalans donen feina a 14.145 persones amb discapacitat, segons les estimacions de FECETC. Un símptoma d’aquest bon estat de salut dels CET és que aquesta xifra de treballadors supera en dos milers els aproximadament 12.100 que hi havia el 31 de maig de 2011.

Malgrat tot, la situació laboral del col·lectiu no deixa de ser crítica. L’índex d’ocupació és molt baix. Segons l’Observatori Estatal de la Discapacitat, l’any 2012 (última estadística disponible) hi havia a Catalunya unes 245.000 persones amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33% en edat laboral (de 16 a 64 anys); d’aquestes, només el 35% estava laboralment activa, un percentatge una mica per sota de la mitjana espanyola (36,6%), i de la que estava laboralment activa n’hi havia més d’un 30% a l’atur.

El context cada cop és menys favorable, però l’objectiu de la FECETC i de METROPOLIS CET segueix sent que tinguin feina per així anar incrementant el volum de persones amb discapacitat ocupades.

Si voleu saber més sobre aquest jornada organitzada per la FECETC cliqueu al següent enllaç:

http://diaritreball.cat/els-centres-especials-de-treball-reivindiquen-el-seu-rol-social-i-empresarial/

 

Compartir:

: , , ,