Centre Especial de Treball: Beneficis per a les empreses

Posted on 16. Sep, 2015 by in Centre Especial de Treball

Les empreses de més de 50 treballadors estan obligades a reservar, com a mínim, un 2% de les places a persones amb discapacitat. La llei preveu diferents mesures alternatives, una d’elles la contractació a través de Centre Especial de Treball que facilita i permet l’externaltizació dels serveis, contractant a través d’un CET que li facilita personal especialitzat en els serveis demandats.

La contractació de personal amb discapacitat a través de Centre Especial de Treball té diferents beneficis per a les empreses que les permet millorar de manera social, econòmica i/o legal.

–      Integració de persones amb discapacitat. Donar una oportunitat a les persones amb discapacitat dins l’entorn laboral i aconseguir que tinguin una major integració social.

–      Responsabilitat social corporativa. L’empresa contribueix activa i voluntàriament a la millora social, donant-li un valor afegit.

–      Externalització de serveis. Amb aquesta pràctica les empreses tenen personal especialitzat en la matèria, i d’aquesta manera no s’han de preocupar de realitzar la neteja, el control d’accessos o la logística. A més a més, en el cas de la logística, els costos fixos passen a ser variables.

–      Compliment de la llei LISMI. Les empreses amb més de 50 treballadors tenen l’obligació de reservar un 2% de les places a persones amb discapacitat. Tot i aquesta mesura, la llei contempla una sèrie de mesures alternatives, com la contractació a través d’un Centre Especial de Treball.

 

Metropolis Centre Especial de Treball  facilitem la incorporació de les persones amb discapacitat al món laboral,  mitjançant un contracte a través del nostre CET.

Compartir:

: , , , , , , , ,